Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες τουρσί

mitsa

Υλικά

  • 3 λίτρα νερό

  • 4 κουταλιές αλάτι

  • 1 λίτρο ξίδι

  • Μπαχαρικά

  • Λάχανο

  • Καρότο

  • Σέλινο

  • Πράσινες πιπεριές

  • Κόκκινες πιπεριές

  • Πράσινες ντομάτες

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι (ψιλό ή χοντρό), το ξίδι και προαιρετικά μπαχαρικά της επιλογής μας (εμείς βάλαμε πολύχρωμο πιπέρι, μπαχάρι, κόκκους από κύμινο και δαφνόφυλλα).
2
Τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
3
Ψιλοκόβουμε το λάχανο με το μαχαίρι ή το μαντολίνο.
4
Τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε δεν πρέπει να έχουν φυτοφάρμακα.
5
Καθαρίζουμε και περνάμε από τον χοντρό τρίφτη τα καρότα.
6
Ψιλοκόβουμε φύλλα από σέλινο.
7
Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και γεμίζουμε πράσινες και κόκκινες πιπεριές που έχουμε πλύνει και αφαιρέσει τα σπόρια.
8
Τις βάζουμε σε βάζα και ενδιάμεσα προσθέτουμε μερικά φύλλα από σέλινο.
9
Γεμίζουμε τα βάζα με την κρύα άλμη, καλύπτουμε με φύλλα από σέλινο και σφραγίζουμε καλά.
10
Αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για τουλάχιστον 1 μήνα πριν τα καταναλώσουμε.
11
Πλένουμε τις ντομάτες και τις χαράζουμε σε σχήμα σταυρού.
12
Βάζουμε μερικά φύλλα από σέλινο στο βάζο.
13
Προσθέτουμε τις ντομάτες και γεμίζουμε με την κρύα άλμη, καλύπτουμε με φύλλα από σέλινο και σφραγίζουμε καλά.
14
Αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για τουλάχιστον 2 μήνες πριν τα καταναλώσουμε.