Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γεμιστές τηγανίτες (Dorayaki)

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 80 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • 2 κουταλιές μέλι

  • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 10 γρ μπέικιν

  • Πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το νερό, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνουν χυλός.
5
Βάζουμε μία κουταλιά (από μέτρια κουτάλα) σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε σε μέτρια φωτιά.
6
Όταν δημιουργηθούν φουσκάλες και πάρει καφέ χρώμα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
7
Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και βγάζουμε την τηγανίτα μας.
8
Παίρνουμε μία τηγανίτα ως βάση και απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού.
9
Σκεπάζουμε με ακόμα μία τηγανίτα και πατάμε τις άκρες να κολλήσουν.