Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γιαουρτογλυκό ψυγείου, καλοκαιρινό και δροσερό

mitsa

Υλικά

  • 300 γρ πτι μπερ

  • 150 γρ βούτυρο

  • 150 γρ άχνη ζάχαρη

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 1 φακελάκι ζελέ κεράσι

  • 150 γρ κεράσια

  • 10 γρ ζελατίνη

  • 40+40 ml νερό

  • 3 βανίλιες

  • 200+200 ml νερό

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
2
Τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
4
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 40 ml κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά.
5
Βάζουμε 40 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά.
6
Την ρίχνουμε στο μείγμα και δουλεύουμε.
7
Βάζουμε τα καθαρισμένα κεράσια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
8
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
9
Διαλύουμε το ζελέ σε 200 ml καυτό νερό και όταν είναι έτοιμο βάζουμε 200 ml κρύο νερό.
10
Τι απλώνουμε με προσοχή πάνω από το γλυκό μας και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
11
Προαιρετικά σερβίρουμε με κεράσια όπως σας δείχνουμε.