Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αλμυρά

Γιατί δεν ήξερα αυτόν τον τρόπο νωρίτερα;

1 Mins read

Γιατί δεν ήξερα αυτόν τον τρόπο νωρίτερα;

mitsa

Υλικά

  • Μελιτζάνες

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες όπως σας δείχνουμε και τις χαράζουμε στην μέση.
2
Τις βάζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε για 1 ώρα.
3
Όταν είναι έτοιμες τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.
4
Τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο.
5
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να μαλακώσουν.
6
Όταν κρυώσουν τις βάζουμε σε σακουλάκι για τρόφημα και αφαιρούμε τον αέρα με ένα καλαμάκι.
7
Τις κλείνουμε με προσοχή και τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
8
Με αυτόν τον τρόπο έχουμε έτοιμες μελιτζάνες για φαγητό όλο τον χρόνο.