Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλύκισμα αμυγδάλου

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ. αμύγδαλα

  • 50 γρ. καρύδια

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 1 κουταλιά νισεστέ

  • 3 ασπράδια αυγών

  • ½ φακελάκι μπέικιν

  • 2 κουταλιές αμαρέτο

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
2
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, αμύγδαλα, τα καρύδια, την ζάχαρη και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσουν.
3
Βάζουμε το καυτό μείγμα σε ένα άλλο σκεύος και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
4
Προσθέτουμε το νισεστέ, το μπέικιν, την βανίλια, το αμαρέτο και ανακατεύουμε καλά.
5
Τοποθετούμε το μείγμα σε μία σακούλα τροφίμων,  κόβουμε την άκρη και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε ροζέτες.
6
Διακοσμούμε τα γλυκά με ένα αμύγδαλο στην κορυφή και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 5 λεπτά.