Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλύκισμα αμυγδάλου
mitsa
Υλικά
150 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. καρύδια
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά νισεστέ
3 ασπράδια αυγών
½ φακελάκι μπέικιν
2 κουταλιές αμαρέτο
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
2
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά, αμύγδαλα, τα καρύδια, την ζάχαρη και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσουν.
3
Βάζουμε το καυτό μείγμα σε ένα άλλο σκεύος και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
4
Προσθέτουμε το νισεστέ, το μπέικιν, την βανίλια, το αμαρέτο και ανακατεύουμε καλά.
5
Τοποθετούμε το μείγμα σε μία σακούλα τροφίμων, κόβουμε την άκρη και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε ροζέτες.
6
Διακοσμούμε τα γλυκά με ένα αμύγδαλο στην κορυφή και ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 5 λεπτά.