Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό κάστανο
mitsa
Υλικά
1 κιλό κάστανα
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Χαράζουμε σε σχήμα σταυρού το πλατύ μέρος από τα κάστανα και τα βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.
2
Τα ξεφλουδίζουμε και βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
3
Από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 5 λεπτά.
4
Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα αφήνουμε μέχρι που το σιρόπι να αρχίσει και πάλι να κοχλάζει.
5
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
6
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν (εκτός ψυγείου).
7
Για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα τα αποθηκεύουμε για 1-2 βδομάδες πριν τα σερβίρουμε ώστε να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.