Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό κάστανο

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό κάστανα

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 3 ποτήρια νερό

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Χαράζουμε σε σχήμα σταυρού το πλατύ μέρος από τα κάστανα και τα βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά.
2
Τα ξεφλουδίζουμε και βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
3
Από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 5 λεπτά.
4
Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα αφήνουμε μέχρι που το σιρόπι να αρχίσει και πάλι να κοχλάζει.
5
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
6
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν (εκτός ψυγείου).
7
Για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα τα αποθηκεύουμε για 1-2 βδομάδες πριν τα σερβίρουμε ώστε να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.