Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό & Μαρμελάδα Πορτοκάλι

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό φλούδες πορτοκαλιού (υπάρχουν ειδικά πορτοκάλια για γλυκό)

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 2 φλιτζάνια νερό

  • 1 βανίλια

  • 1 κουταλιά μέλι

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα τρίβουμε αρχικά από τον χοντρό τρίφτη και μετά από τον ψιλό μέχρι που να γίνουν λεία.
2
Κόβουμε τις δύο άκρες και με την βοήθεια ενός μαχαιριού βγάζουμε κομμάτια από την φλούδα.
3
Τυλίγουμε κάθε μία φλούδα ξεχωριστά και την πιάνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
4
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τις φλούδες, τις αφήνουμε για 5 λεπτά και τις σουρώνουμε.
5
Επαναλαμβάνουμε 3 φορές την διαδικασία, αλλά στην τρίτη αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
6
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις φλούδες. Βράζουμε για 5-10 λεπτά ακόμα.
7
Στο τέλος ρίχνουμε την βανίλια, το χυμό λεμονιού και το μέλι.
8
Το αφήνουμε για 24 ώρες να βγάλει τα υγρά του και δένουμε το σιρόπι.
9
Την σάρκα από τα πορτοκάλια μπορούμε να την κάνουμε μαρμελάδα.
10
Την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και την βάζουμε να βράσει μαζί με ζάχαρη και νερό.
11
Οι αναλογίες είναι 1 κιλό σάρκα πορτοκαλιού, 1 κιλό ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό.
12
Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
13
Στο τέλος ρίχνουμε την βανίλια και χυμό λεμονιού.