Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό ψυγείου με κεράσι ή φράουλα

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη

  • ½ φλιτζάνι φαρίνα

  • 1 βανίλια

  • Κρέμα

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 φακελάκια ζελέ (φράουλα ή κεράσι)

  • Σιρόπι

  • ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό

  • 2 κουταλιές ζάχαρη

  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

  • Κεράσια ή φράουλες για διακόσμηση

  • 1 φακελάκια ζελέ (φράουλα ή κεράσι)

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
2
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
3
Ετοιμάζουμε το ένα φακελάκι ζελέ, βάση των οδηγιών που αναγράφονται στην συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για να κάνουμε το σιρόπι.
4
Σιροπιάζουμε το κρύο παντεσπάνι με το χλιαρό σιρόπι και ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αναμειγνύοντάς την με το κρύο ζελέ.
5
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
6
Όταν είναι έτοιμα διακοσμούμε με τα φρούτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρύο ζελέ.
7
Τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το ζελέ.