Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό βύσσινο & βυσσινάδα

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό βύσσινα (καθαρισμένα)

  • 2 κιλά ζάχαρη

  • 1 ποτήρι νερό

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα βύσσινα από τα κουκούτσια.
2
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε στρώσεις από βύσσινα και ζάχαρη, με την τελευταία στρώση να είναι ζάχαρης.
3
Τα σκεπάζουμε με τούλι ή σίτα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να βγάλουν τα υγρά τους για 24 ώρες.
4
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το νερό, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5
ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί υπάρχει η πιθανότητα να φουσκώσουν και να χυθούν. Αν το σιρόπι μας έχει δέσει (βάζουμε μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι του αντίχειρά μας και όταν το γυρνάμε στο πλάι δεν στάζει) προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
6
Αν δεν έχει δέσει την επόμενη μέρα βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
7
Αφαιρούμε όσο από το σιρόπι θέλουμε να κάνουμε βυσσινάδα και το αναμειγνύουμε με απλό ή ανθρακούχο νερό.
8
Μία καλή αναλογία είναι ¼ σιρόπι και το υπόλοιπο νερό, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε σιρόπι ανάλογα με τα γούστα μας.