Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκά πουράκια με κρέμα-Cannoncini

mitsa

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας

  • 3 αυγά

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 235 ml γάλα

  • 30 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Διαλύουμε τα αυγά και το νισεστέ στο γάλα.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Κόβουμε στην σφολιάτα σε λωρίδες με πάχος 1 εκατοστό και τις τυλίγουμε στους ειδικούς κυλίνδρους.
5
Τους βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
7
Γεμίζουμε την κρύα σφολιάτα με την κρύα κρέμα.
8
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.