Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκιά πατσαβουρόπιτα της τεμπέλας
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
3 αυγά
300 γρ ζάχαρη
125 ml σπορέλαιο
250 ml γάλα
200 γρ γιαούρτι
1 μπέικιν
Σιρόπι
250 ml νερό
400 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε να βράσουν το νερό με την ζάχαρη.
2
Αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
4
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
5
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το γιαούρτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
6
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και χωρίς να τα πατάμε τα κάνουμε μπαλάκια.
7
Τα βάζουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
8
Απλώνουμε το μείγμα με το γιαούρτι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
9
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Σερβίρουμε με αμύγδαλα φιλέ και γλυκό κεράσι.