Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα της τεμπέλας

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 3 αυγά

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 125 ml σπορέλαιο

  • 250 ml γάλα

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 1 μπέικιν

  • Σιρόπι

  • 250 ml νερό

  • 400 γρ ζάχαρη

  • 1 κουταλιά μέλι

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε να βράσουν το νερό με την ζάχαρη.
2
Αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
4
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
5
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το γιαούρτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
6
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και χωρίς να τα πατάμε τα κάνουμε μπαλάκια.
7
Τα βάζουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
8
Απλώνουμε το μείγμα με το γιαούρτι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
9
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Σερβίρουμε με αμύγδαλα φιλέ και γλυκό κεράσι.