Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Γλύκισμα με ροδάκινο και κρέμα από μπουγάτσα

1 Mins read

Γλύκισμα με ροδάκινο και κρέμα από μπουγάτσα

mitsa

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας

  • 500 ml γάλα

  • 50 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 125 γρ ζάχαρη

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • Ροδάκινο κομπόστα

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη.
2
Όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
3
Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες .
4
Κόβουμε τις σφολιάτες σε κύκλους με διάμετρο περίπου 10 εκατοστά.
5
Στις μισές χαράζουμε 8 ακτίνες.
6
Τοποθετούμε τα ολόκληρα φύλλα για βάσει και περιμετρικά περνάμε με νερό.
7
Από πάνω βάζουμε τα κομμένα φύλλα.
8
Γυρίζουμε τις άκρες προς τα έξω και απλώνουμε κρέμα.
9
Στο κέντρο βάζουμε ένα ροδάκινο κομπόστα.
10
Αλείφουμε τις άκρες με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
11
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.