Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό Φερέρο- Η πάστα του πρέσβη

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 165 γρ φαρίνα

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 2 βανίλιες

  • Μους πραλίνας

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 300 ml κρέμα γάλακτος

  • 300 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • 150 γρ φουντούκια

  • Επικάλυψη

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 250 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες

1
Για 8 πάστες: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
4
Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
5
Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
6
Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
7
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
8
Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
9
Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι με την βοήθεια από ένα τσέρκι.
10
Στο τσέρκι βάζουμε ένα παντεσπάνι για βάση και προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς με κρύο σιρόπι.
11
Από πάνω κάνουμε μία στρώση από μους με την βοήθεια ενός κορνέ.
12
Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και κάνουμε ακόμα μία στρώση από μους.
13
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και όταν είναι έτοιμα τα ξεφορμάρουμε.
14
Λιώνουμε την σοκολάτα με την καυτή κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα παστάκια όταν φτάσει σε θερμοκρασία σώματος.
15
Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν η σοκολάτα παγώσει.
16
Σερβίρουμε με φουντούκια και ferrero rocher.