Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Για 8 πάστες: Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  3. Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  4. Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
  5. Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
  6. Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  8. Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
  9. Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι με την βοήθεια από ένα τσέρκι.
  10. Στο τσέρκι βάζουμε ένα παντεσπάνι για βάση και προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς με κρύο σιρόπι.
  11. Από πάνω κάνουμε μία στρώση από μους με την βοήθεια ενός κορνέ.
  12. Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και κάνουμε ακόμα μία στρώση από μους.
  13. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και όταν είναι έτοιμα τα ξεφορμάρουμε.
  14. Λιώνουμε την σοκολάτα με την καυτή κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα παστάκια όταν φτάσει σε θερμοκρασία σώματος.
  15. Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν η σοκολάτα παγώσει.
  16. Σερβίρουμε με φουντούκια και ferrero rocher.