Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό ψυγείου φράουλα με σφολιάτα

mitsa

Υλικά

  • 400 ml γάλα

  • 35 γρ νισεστέ

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 1+1 αυγά

  • 1 κουταλιά γάλα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 βανίλιες

  • 2 φύλλα σφολιάτας

  • Μαρμελάδα φράουλα

  • Φράουλες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με το ένα αυγό και το νισεστέ.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.
5
Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε κυκλικό σχήμα και κόβουμε περιμετρικά ζυγό αριθμό από ακτίνες με πάχος ένα δάχτυλο.
6
Τοποθετούμε τις ακτίνες σταυρωτά και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπάμε καλά το φύλλο.
7
Δουλεύουμε το αυγό με την μία κουταλιά γάλα.
8
Αλείφουμε τα φύλλα με το μείγμα και πασπαλίζουμε ζάχαρη.
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την δουλεύουμε μαζί με την κρύα κρέμα να αφρατέψει.
11
Όταν τα φύλλα κρυώσουν, προαιρετικά περνάμε το στεφάνι με ζαχαρόνερο ή μαρμελάδα βερίκοκο.
12
Απλώνουμε μαρμελάδα φράουλα και από πάνω την μισή κρέμα.
13
Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.
14
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο.