Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό ψυγείου με φράουλες και σαντιγί (Βικτώρια κέικ)

mitsa

Υλικά

  • 6 αυγά

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 250 γρ φαρίνα

  • 3 βανίλιες

  • 250 ml κρέμα γάλκτος

  • Μαρμελάδα φράουλα

  • Σιρόπι

  • 250 γρ νερό

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 50 ml κονιάκ

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε 3 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
5
Βάζουμε το ένα κρύο παντεσπάνι ως βάση.
6
Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά και όταν κρυώσει ρίχνουμε προαιρετικά το κονιάκ.)
7
Απλώνουμε μαρμελάδα φράουλα, την μισή κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι.
8
Προαιρετικά σιροπιάζουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
9
Διακοσμούμε με άχνη και φράουλες.
10
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.