Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό ψυγείου με κρέπες σοκολάτας και κρέμα βανίλιας

mitsa

Υλικά

  • Κρέπες

  • 500 ml γάλα

  • 240 γρ αλεύρι

  • 120 γρ άχνη

  • 2 αυγά

  • 40 γρ κακάο

  • 50 γρ βούτυρο

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα

  • 300 ml γάλα

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 20 γρ νισεστέ

  • 2 βανίλιες

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • 180 ml γάλα

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 10 γρ ζελατίνη σε σκόνη ή φύλλα

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

  • Φρούτα της επιλογής μας

Οδηγίες

1
Κρέμα: Βάζουμε το μισό γάλα να βράσει. Χτυπάμε το αυγό με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.
2
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε καλά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
3
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι που να πήξει η κρέμα. Κρέπα: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, λίγο αλάτι και τις βανίλιες. Προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά και σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα.
4
Στο γάλα ενσωματώνουμε το μείγμα με το κακάο και όταν είναι έτοιμο βάζουμε τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
5
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την περνάμε από σουρωτήρι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Στα 180 ml γάλα βάζουμε την ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Μαλακώνουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά και την ενσωματώνουμε στο ζεστό γάλα.
6
Αναμειγνύουμε τις δύο κρέμες σε μία. Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μία ποσότητα ζύμης, ίση για να καλύψει τον πάτο, και την απλώνουμε.
7
Όταν ψηθεί από την μία πλευρά την γυρίζουμε και από την άλλη.
8
Όταν η κρέμα μας κρυώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τις ενώνουμε με απαλές κινήσεις. Καλύπτουμε τα τοιχώματα φόρμας 26 εκατοστών με κομμάτια κρέπας. Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από την κρέμα και φρούτα της επιλογής μας.
9
Σε ένα μπολάκι βάζουμε μία κρέπα. Γεμίζουμε με κρέμα και φρούτα, την τυλίγουμε και την τοποθετούμε στην φόρμα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που η φόρμα να γεμίσει.
10
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα που έχει περισσέψει και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
11
Όταν το γλυκό κρυώσει το καλύπτουμε με σαντιγί και αν θέλουμε διακοσμούμε με ροζέτες και κομμάτια φρούτων.