Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό ψυγείου με βάφλες και κεράσι

mitsa

Υλικά

  • 16 βάφλες

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • 500 γρ κεράσια

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 300 ml νερό

  • 2 κουταλιές νισεστέ

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το νερό με το νισεστέ.
2
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσια) μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
3
Προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
6
Βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε.
7
Απλώνουμε πραλίνα στις βάφλες και κάνουμε μία στρώση σε ταψί 30χ22 εκατοστά
8
Βάζουμε την μισή κρέμα, τα μισά κρύα κεράσια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μία φορά.
9
Διατηρούμε στο ψυγείο.