Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό stracciatella για την γιορτή των ερωτευμένων

mitsa

Υλικά

  • 165 γρ φαρίνα

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 2+2 βανίλιες

  • 200+200 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ τυρί κρέμα

  • 100 γρ άχνη

  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (200 ml) σε σαντιγί, ενσωματώνουμε το τυρί κρέμα και την άχνη.
5
Προσθέτουμε την σοκολάτα και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
6
Βάζουμε το ένα κρύο παντεσπάνι ως βάση.
7
Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.)
8
Απλώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι.
9
Προαιρετικά σιροπιάζουμε.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (200 ml) σε σαντιγί μαζί με τις βανίλιες και καλύπτουμε.
11
Διακοσμούμε με ροζέτες και νιφάδες σοκολάτας.