Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκό του κουταλιού κεράσι
mitsa
Υλικά
2 κιλά κεράσια
3 κιλά ζάχαρη
200 ml σάλτσα λεμονιού
700 ml νερό
2 κουταλιές μέλι
3 βανίλιες
Οδηγίες
1
Πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
2
Τα βάζουμε σε ένα σκεύος μαζί με την σάλτσα λεμονιού, προσθέτουμε νερό μέχρι που να καλυφθούν και τα αφήνουμε για 1 ώρα.
3
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό (700 ml).
4
Όταν αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε τα κεράσια που δεν τα έχουμε ξεπλύνει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.
5
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το μέλι.
6
Αφήνουμε για 24 ώρες και ελέγχουμε το σιρόπι (βάζουμε μία σταγόνα στο νύχι από τον αντίχειρα και όταν τον γυρνάμε ανάποδα δεν πέφτει).
7
Αν δεν έχει δέσει αφαιρούμε τα κεράσια και το βράζουμε ξεχωριστά.
8
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.