Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Περνάμε τα λεμόνια από τον ψιλό τρίφτη.
  2. Κόβουμε τις άκρες και τα κόβουμε σε φέτες.
  3. Αφαιρούμε λίγη από την σάρκα.
  4. Σε σακουλάκια φυλάμε στην κατάψυξη το ξύσμα και την σάρκα για φαγητά και γλυκά.
  5. Βάζουμε τα λεμόνια σε κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που το νερό θα κοχλάζει.
  6. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 2 φορές (συνολικά βράζουμε 3 φορές από 5 λεπτά).
  7. Την τέταρτη φορά βράζουμε μέχρι που τα λεμόνια να μαλακώσουν (όταν τα τρυπάμε με ένα πιρούνι πρέπει να πέφτουν).
  8. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε για κάθε κιλό καθαρισμένα λεμόνια, 1½ κιλό ζάχαρη και
  9. 500 ml νερό.
  10. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν και όταν το σιρόπι είναι έτοιμο ρίχνουμε τα λεμόνια και βράζουμε για 10 λεπτά.
  11. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού, το μέλι και τις βανίλιες.
  12. Αφήνουμε για 24 ώρες στην κατσαρόλα και ελέγχουμε αν το σιρόπι είναι δεμένο.
  13. Βάζουμε μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι από τον αντίχειρά μας και όταν το γυρίσουμε ανάποδα πρέπει να στέκεται.
  14. Αν το σιρόπι είναι δεμένο αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
  15. Διαφορετικά αφαιρούμε τα λεμόνια και βράζουμε το σιρόπι μέχρι που να δέσει.
  16. Φυλάμε το γλυκό σε δροσερό και σκιερό μέρος.
  17. Προτείνουμε να σερβίρετε μετά από 1 μήνα.