Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Περνάμε τα λεμόνια από τον ψιλό τρίφτη.
- Κόβουμε τις άκρες και τα κόβουμε σε φέτες.
- Αφαιρούμε λίγη από την σάρκα.
- Σε σακουλάκια φυλάμε στην κατάψυξη το ξύσμα και την σάρκα για φαγητά και γλυκά.
- Βάζουμε τα λεμόνια σε κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που το νερό θα κοχλάζει.
- Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 2 φορές (συνολικά βράζουμε 3 φορές από 5 λεπτά).
- Την τέταρτη φορά βράζουμε μέχρι που τα λεμόνια να μαλακώσουν (όταν τα τρυπάμε με ένα πιρούνι πρέπει να πέφτουν).
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε για κάθε κιλό καθαρισμένα λεμόνια, 1½ κιλό ζάχαρη και
- 500 ml νερό.
- Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν και όταν το σιρόπι είναι έτοιμο ρίχνουμε τα λεμόνια και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού, το μέλι και τις βανίλιες.
- Αφήνουμε για 24 ώρες στην κατσαρόλα και ελέγχουμε αν το σιρόπι είναι δεμένο.
- Βάζουμε μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι από τον αντίχειρά μας και όταν το γυρίσουμε ανάποδα πρέπει να στέκεται.
- Αν το σιρόπι είναι δεμένο αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
- Διαφορετικά αφαιρούμε τα λεμόνια και βράζουμε το σιρόπι μέχρι που να δέσει.
- Φυλάμε το γλυκό σε δροσερό και σκιερό μέρος.
- Προτείνουμε να σερβίρετε μετά από 1 μήνα.
Πρόσφατα σχόλια