Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι με 4 υλικά

mitsa

Υλικά

  • 700 γρ ζάχαρη

  • 400 ml χυμό μανταρινιού

  • 1 κιλό μανταρίνια

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με τον χυμό να βράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2
Καθαρίζουμε τα μανταρίνια από την φλούδα και τις άσπρες ίνες.
3
Στο σιρόπι ρίχνουμε 1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμιλή φωτιά και για ακόμα 25-30 σε μέτρια φωτιά.
4
Αν χριαστεί αφαιρούμε τους αφρούς.
5
Λίγο πριν κατεβάσουμε από την φωτιά αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
6
Σκεπάζουμε με διάτριτο ύφασμα ή σίτα και αφήνουμε για 24 ώρες εκτός ψυγείου.
7
Την επόμανη μέρα ελέγχουμε αν έχει δέσει το σιρόπι (βάζουμε μία σταγόνα στο νύχι από το τον αντίχυρα και γυρνάμε ανάποδα. Η σταγόνα πρέπει να σταθεί, αν τρέξει τότε το σιρόπι δεν είναι έτοιμο).
8
Αν δεν είναι δεμένο αφαιρούμε τα μανταρίνια και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι που να δέσει.
9
Αποθηκεύουμε σε αποστηρωμένα βάζα σε δροσερό και σκιερό μέρος.