Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γρήγορες και εύκολες μπάλες με κανταΐφι

mitsa

Υλικά

  • 500 ml γάλα

  • 90 γρ αλεύρι

  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη

  • 50 γρ ζάχαρη

  • 150 γρ ινδοκάρυδο

  • 2 βανίλιες

  • 75 γρ κανταΐφι

  • 25 γρ βούτυρο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το αλεύρι.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
3
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Όταν κρυώσει προσθέτουμε την σαντιγί σε σκόνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι που να αφρατέψει.
5
Τέλος ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο και πλάθουμε σε μπαλάκια.
6
Αν θέλουμε αφήνουμε τα μπαλάκια σκέτα ή γεμίζουμε με άλλες γεύσεις.
7
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το θρυμματισμένο κανταΐφι και την ζάχαρη.
8
Σοτάρουμε μέχρι που το κανταΐφι να ροδίσει.
9
Το αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε τα μπαλάκια.