Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Η αγαπημένη μας συνταγή για πεϊνιρλί

1 Mins read

Η αγαπημένη μας συνταγή για πεϊνιρλί

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 150 ml γάλα

  • 150 ml νερό

  • 50 ml λάδι

  • 1 ασπράδι αυγού

  • 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • Κίτρινο τυρί

  • Σάλτσα ντομάτας

  • πιπεριάς & βασιλικού (foodaholics.shop)

  • Αλλαντικά

  • Πολύχρωμες πιπεριές

  • Κρόκο αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μέρη.
7
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
8
Απλώνουμε περιμετρικά τριμμένο κίτρινο τυρί και το σκεπάζουμε με το φύλλο.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Στο κέντρο βάζουμε σάλτσα ντομάτας, πιπεριάς & βασιλικού, αλλαντικά της επιλογής μας, ψιλοκομμενες πολύχρωμες πιπεριές και τριμμένο κίτρινο τυρί.
11
Αλήφουμε περιμετρικά με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν.