Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σιρόπι: Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού να βράσει μαζί με την ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά.
  2. Καραμέλα: Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό, σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να γίνουν καραμέλα.
  3. Όταν είναι έτοιμη βάζουμε λεπτές φέτες από πορτοκάλι, τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε αντικολλητικό χαρτί.
  4. Πορτοκαλόπιτα: Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με λίγη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
  5. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
  6. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Όταν γίνει ζύμη αρωματίζουμε με βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού.
  8. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα στην ζύμη.
  9. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκατοστών.
  10. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  11. Όσο το γλυκό είναι ζεστό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
  12. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
  13. Διακοσμούμε με τα καραμελωνένα πορτοκάλια.