Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Η τυρόπιτα του λεπτού που θα εντυπωσιάσει

1 Mins read

Η τυρόπιτα του λεπτού που θα εντυπωσιάσει

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 2 αυγά

  • 50 ml ελαιόλαδο

  • 330 ml σόδα

  • 200 γρ φέτα

  • 500 γρ φύλλο κρούστας

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και το λάδι.
2
Ενσωματώνουμε την σόδα.
3
Προσθέτουμε την σπασμένη φέτα και ανακατεύουμε.
4
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε παραπάνω φέτα.
5
Κόβουμε τα φύλλα σε 3 ίσα μέρη.
6
Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα τσαλακώνουμε όπως σας δείχνουμε.
7
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί 36 εκατοστών, που στο κέντρο έχουμε βάλει ένα μεταλληκό ή κεραμικό σκεύος, τα μισά φύλλα.
8
Απλώνουμε το μισό μείγμα και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα.
9
Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.