Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
  2. Προσθέτουμε μία κουταλιά αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  3. Ενσωματώνουμε το αυγό, το υπόλοιπο γάλα και το σπορέλαιο.
  4. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  5. Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμη τη πλάθουμε ελαφρώς και την κάνουμε μπαστούνι σε λαδωμένη επιφάνεια.
  7. Κόβουμε σε κομμάτια και το κάθε κομμάτι σε τρία μέρη.
  8. Τα ανοίγουμε σε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το σαλάμι.
  9. Βάζουμε ένα φύλλο για βάση, τοποθετούμε μία φέτα σαλάμι, καλύπτουμε με φύλλο, βάζουμε σαλάμι και σκεπάζουμε με φύλλο.
  10. Κόβουμε και γυρνάμε για να δώσουμε σχήμα (αναλυτικά η διαδικασία στο βίντεο).
  11. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
  12. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.