Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Καλαμαράκια γιαχνί

mitsa

Υλικά

  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια

  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

  • 3 κρεμμύδια

  • 100ml σάλτσα ντομάτας

  • Ρίγανη

  • 2-3 δαφνόφυλλα

  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες

1
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Ανοίγουμε τα καλαμαράκια στην μέση και αφαιρούμε το εσωτερικό κόκαλο.
2
Βάζουμε τα κρεμμύδια να ψιλοκομμένα τσιγαριστούν.
3
Όταν γίνουν διάφανα ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα δαφνόφυλλα, την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
5
Προσθέτουμε νερό περίπου μέχρι να καλύψει τα υλικά μας και βάζουμε την πάπρικα.
6
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.