Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Καλοκαιρινή γαλατόπιτα με βύσσινα

mitsa

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα

  • 235 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 100 γρ βούτυρο

  • 3 αυγά

  • 1 βάζο βύσσινα (680 γρ)

  • 3 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε τα σουρωμένα βύσσινα μαζί με 2 κουταλιές ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να χάσουν τα υγρά τους.
2
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
3
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να πήξουν.
4
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αρωματίζουμε με τις βανίλιες και το βούτυρο.
5
Όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
6
Την απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και περιμετρικά.
7
Τοποθετούμε τα βύσσινα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45-50 λεπτά.