Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣιροπιαστά

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα από αυτά τα γλυκά

1 Mins read

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα από αυτά τα γλυκά

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 1 λίτρο νερό

  • Ζύμη

  • 250 γρ βούτυρο

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη

  • 100 ml λάδι

  • 2 αυγά

  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

  • 1 μπέικιν

  • 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Χτυπάμε το βούτυτρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν σαν κρέμα.
3
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και δουλεύουμε.
5
Βάζουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, περίπου το μισό αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
7
Την πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
8
Διακοσμούμε με ένα αμύγδαλο στο κέντρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
9
Όσο είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Τα αφήνουμε για 12 ώρες στο σιρόπι πριν σερβίρουμε.