Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κάντε εύκολα αφράτα και εντυπωσιακά τυροπιτάκια
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml γάλα
2 αυγά
100 γρ βούτυρο
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
200 γρ φέτα
2 ασπράδια αυγών
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς.
7
Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο.
8
Με ένα κουπ πατ κόβουμε σε φύλλα και μετά τα κόβουμε σε μικρότερα φύλλα.
9
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο και τα γεμίζουμε μς την φέτα που έχουμε ενσωματώσει τα 2 ασπράδια αυγών.
10
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
11
Αλείφουμε με τους κρόκους που έχουμε κρατίσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.