Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Καρυδόπιτα του παππού

mitsa

Υλικά

  • 8 αυγά

  • ½ φλιτζάνι γάλα

  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Καρύδια (ανάλογα με τα γούστα μας)

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο

  • Σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 1 λίτρο νερό

  • Χυμό από ½ λεμόνι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί.
2
Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
3
“Περνάμε” τα καρύδια από το μπλέντερ και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.
5
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
6
Απλώνουμε το μείγμα στο αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα.
7
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι ζεστό με κρύο σιρόπι.