Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣιροπιαστά

Καρυδόπιτα Δαμασκού (χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο)

1 Mins read

Καρυδόπιτα Δαμασκού (χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο)

mitsa

Υλικά

  • 600 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό

  • 500 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ καρύδια

  • 1 μπέικιν

  • 1 κουταλάκι σόδα

  • 1 κουταλάκι κανέλα-½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • Σιρόπι

  • 800 γρ ζάχαρη

  • 600 ml νερό

  • Χυμό από ½ λεμόνι + 1 φέτα λεμονιού

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό, την φέτα λεμονιού και τις βανίλιες.
3
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
4
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, την σόδα και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο.
6
Απλώνουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 32×20 εκατοστών.
7
Βάζουμε τα μισά αλεσμένα καρύδια και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
8
Απλώνουμε τα υπόλοιπα καρύδια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Σκεπάζουμε και αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει.