Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κασεροπιτάκια με απάκι

mitsa

Υλικά

  • 800-900 γρ αλεύρι

  • 250 ml γάλα

  • 250 ml νερό

  • 100 ml λάδι

  • 100 γρ βούτυρο

  • 1 αυγό

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 250 γρ απάκι

  • Κασέρι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε το μισό περίπου αλεύρι.
4
Προσθέτουμε αλάτι και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
6
Όταν φουσκώσει την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο.
7
Την κόβουμε σε 12 ορθογώνια κομμάτια και τα ανοίγουμε ελαφρώς.
8
Τοποθετούμε κομμένο απάκι, τριμμένο κασέρι και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού
10
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.