Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κασεροπιτάκια με εντυπωσιακό σχήμα πλεξούδας

mitsa

Υλικά

  • 800 γρ αλεύρι

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml νερό

  • 1 αυγό + 1 ασπράδι

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ κασέρι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια.
7
Σε λαδωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα με τα χέρια.
8
Στην μία άκρη τοποθετούμε κασέρι και τυλίγουμε μέχρι την μέση.
9
Χωρίζουμε το υπόλοιπο φύλλο σε 4 λωρίδες και δίνουμε σχήμα.
10
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.