Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δε γίνεται

1 Mins read

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δε γίνεται

mitsa

Υλικά

  • 4 γρ ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 2 κουταλιές λάδι

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 10 γρ αλάτι

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το μισό αλεύρρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει κολλώδες ζύμη.
4
Δουλεύουμε με το κουτάλι και όχι με τα χέρια.
5
Την λαδώνουμε ελαφρώς, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς με λαδωμένα χέρια.
7
Λαδώνουμε αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε σε λαγάνα.
8
Την τοποθετούμε σε ταψί και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
9
Πατάμε με τα δάχτυλά μας και ψήνουμε στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.