Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το νισεστέ, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με 2 κουταλιές ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι που να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
  7. Στο ένα μέρος βάζουμε την μισή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε.
  8. Στην υπόλοιπη ζύμη βάζουμε το κακάο και ανακατεύουμε με το μίξερ.
  9. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
  10. Σε καλά βουτυρωμένη φόρμα απλώνουμε το 1/4 από την λευκή ζύμη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, στην δεύτερη από επάνω θέση (ψηλά) του φούρνου.
  11. Βγάζουμε την φόρμα και απλώνουμε το 1/4 της σκούρας ζύμης.
  12. Ψήνουμε για 5 λεπτά και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελειώσουν οι ζύμες.
  13. Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με την κρέμα γάλακτος.