Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κέικ γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • 220 γρ. ζάχαρη

  • 150 γρ. βούτυρο

  • 450 γρ. αλεύρι

  • 5 αυγά

  • 1 γιαούρτι

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • Προαιρετικά ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το βούτυρο.
2
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γιαούρτι, την βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι που έχουμε αναμείξει με το μπέικιν.
3
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι που να γίνει ζύμη. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
4
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και ελέγχουμε αν είναι καλά ψημένο τρυπώντας το με ένα ξυλάκι από σουβλάκι που πρέπει να βγαίνει καθαρό.
5
Μπορούμε να το σερβίρουμε αλείφοντας το με λιωμένο βούτυρο και άχνη ή με σοκολάτα (λευκή ή μαύρη) ή με σάλτσα από κάποιο φρούτο ή γλάσο.