Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ καρότου με καραμέλα γάλακτος
mitsa
Υλικά
Παντεσπάνι
350 γρ καρότα
100 γρ καρύδια
4 αυγά
200 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ λευκή ζάχαρη
275 ml λάδι
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ σταφίδες
10 γρ μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Καραμέλα
200 γρ ζάχαρη
60 ml νερό
120 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ βούτυρο
3 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Κρέμα
400 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
60 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ καραμέλα
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και τρίβουμε 350 γρ καρότα (τελικό βάρος).
2
Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή και την λευκή ζάχαρη να αφρατέψουν.
3
Ενσωματώνουμε το λάδι και κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
4
Ανακατεύουμε και αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο.
5
Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τις σταφίδες, τα καρότα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
6
Την απλώνουμε σε φόρμα 38x20 εκατοστά, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
7
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν και να γίνουν καραμέλα.
8
Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος.
9
Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
10
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη να γίνουν σαντιγί.
11
Βάζουμε το τυρί κρέμα, 100 γρ από την καραμέλα που κάναμε και δουλεύουμε.
12
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
13
Σερβίρουμε με την σάλτσα καραμέλας.