Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κέικ σοκολάτα - ινδοκάρυδο

mitsa

Υλικά

  • 3 αυγά

  • 1½ ποτήρι ζάχαρη

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

  • 1 ποτήρι τσάι

  • 3½ ποτήρια αλεύρι

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Μπάλες ινδοκάρυδου

  • 2 ποτήρια ινδοκάριδο

  • 2 ασπράδια αυγών

  • 1 ποτήρι άχνη

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε την άχνη και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε το ινδοκάριδο και ανακατεύουμε καλά.
2
Όταν το μείγμα σφίξει, με την βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού, πλάθουμε μπαλάκια.
3
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
4
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το τσάι, το αλεύρι που έχουμε αναμείξει με το μπέικιν και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5
Καλύπτουμε την φόρμα ψησίματος με βούτυρο και κακάο. Βάζουμε περίπου την μισή ζύμη και από πάνω στρώνουμε τα μπαλάκια ινδκάρυδου. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και στρώνουμε.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
7
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.