Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κέικ σοκολάτας σε πορτοκάλι

mitsa

Υλικά

  • 2½ ποτήρια αλεύρι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη

  • 1 ποτήρι γάλα

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

  • 4 αυγά

  • 2 κουταλιές κακάο

  • 1½ κιλό πορτοκάλια

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τα πορτοκάλια.
2
Τα στύβουμε για να βγάλουν τον χυμό τους και με την βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε την σάρκα.
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν και τις βανίλιες.
4
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
5
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
6
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε και βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
7
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε στις φλούδες από τα πορτοκάλια (ΠΡΟΣΟΧΗ γεμίζουμε περίπου τα ¾ γιατί όταν ψηθεί θα φουσκώσει).
8
Αν δεν σας αρέσει  το πορτοκάλι μπορείτε να τα βάλλεται σε βουτυρωμένα και αλευρωμένα φορμάκια.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν.
10
Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμα τα τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και όταν βγει καθαρή σημαίνει πως είναι σωστά ψημένα.