Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κιμαδοπατατοπιτάκια για όλη την οικογένεια
mitsa
Υλικά
3 πατάτες
Σκόνη ψησίματος
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
350 γρ μοσχαρίσιο κιμά
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
100 γρ κίτρινο τυρί
100 ml ανθρακούχο νερό
Λίγο λάδι
500 γρ φύλλα κρούστας
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες.
2
Τις απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. προσθέτουμε σκόνη ψησίματος, ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν.
3
Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε καυτό ελαιόλαδο.
4
Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε τον κιμά και το καβουρδίζουμε πολύ καλά.
5
Βάζουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι που να χάσουν τα υγρά τους.
6
Στον κρύο κιμά ενσωματώνουμε τις κρύες ψιλοκομμένες πατάτες και το τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί.
7
Στο ανθρακούχο νερό βάζουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
8
Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και απλώνουμε από το νερό.
9
Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και απλώνουμε νερό.
10
Απλώνουμε γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
11
Κόβουμε σε ρολάκια με πάχος περίπου δύο δάχτυλα.
12
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε ελαφρώς.
13
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν.
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πατάτες φούρνου που μας έχουν περισσέψει.