Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες.
  2. Τις απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. προσθέτουμε σκόνη ψησίματος, ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν.
  3. Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε καυτό ελαιόλαδο.
  4. Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε τον κιμά και το καβουρδίζουμε πολύ καλά.
  5. Βάζουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι που να χάσουν τα υγρά τους.
  6. Στον κρύο κιμά ενσωματώνουμε τις κρύες ψιλοκομμένες πατάτες και το τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί.
  7. Στο ανθρακούχο νερό βάζουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
  8. Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και απλώνουμε από το νερό.
  9. Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και απλώνουμε νερό.
  10. Απλώνουμε γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
  11. Κόβουμε σε ρολάκια με πάχος περίπου δύο δάχτυλα.
  12. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε ελαφρώς.
  13. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πατάτες φούρνου που μας έχουν περισσέψει.