Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κις λορέν (Quiche lorraine)

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη τάρτας

  • 300 γρ. αλεύρι

  • 150 γρ. βούτυρο

  • 2 αυγά

  • 6 κουταλιές κρύο νερό

  • Γέμιση

  • 3 αυγά

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 ml γάλα

  • Καπνιστή πάπρικα

  • Μπέικον

  • Διάφορα κίτρινα τυριά

  • Μανιτάρια

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και το βούτυρο. Όταν πάρει τριφτή υφή προσθέτουμε το νερό και τα αυγά.
2
Ανακατεύουμε καλά και όταν γίνει ζύμη την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
3
Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα το αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
4
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, σε αντικολλητικό χαρτί, λίγο μεγαλύτερο από την διάμετρό της. Αναποδογυρίζουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και στρώνουμε τις άκρες.
5
Τρυπάμε με ένα πιρούνι και αλείφουμε με ασπράδι αυγού. Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει.
6
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα, τα αυγά και την πάπρικα.
7
Κάνουμε στρώσεις με τα υλικά μας και προσέχουμε η τελευταία στρώση να είναι από τυριά.
8
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ψήνουμε στους 180 μέχρι να σφίξει και να πάρει χρώμα.