Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κις λορέν (Quiche lorraine)
mitsa
Υλικά
Ζύμη τάρτας
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά
6 κουταλιές κρύο νερό
Γέμιση
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
Καπνιστή πάπρικα
Μπέικον
Διάφορα κίτρινα τυριά
Μανιτάρια
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και το βούτυρο. Όταν πάρει τριφτή υφή προσθέτουμε το νερό και τα αυγά.
2
Ανακατεύουμε καλά και όταν γίνει ζύμη την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
3
Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα το αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
4
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, σε αντικολλητικό χαρτί, λίγο μεγαλύτερο από την διάμετρό της. Αναποδογυρίζουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και στρώνουμε τις άκρες.
5
Τρυπάμε με ένα πιρούνι και αλείφουμε με ασπράδι αυγού. Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά, μέχρι να σκληρύνει.
6
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα, τα αυγά και την πάπρικα.
7
Κάνουμε στρώσεις με τα υλικά μας και προσέχουμε η τελευταία στρώση να είναι από τυριά.
8
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ψήνουμε στους 180 μέχρι να σφίξει και να πάρει χρώμα.