Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κλασσικά αφράτα μπουρεκάκια
mitsa
Υλικά
½ ξηρή μαγιά (4 γρ)
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml γάλα
250 ml λάδι
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
Φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
6
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
8
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και με την βοήθεια από ένα κουπ πατ ή μπολ κόβουμε σε μικρότερα φύλλα.
9
Βάζουμε σπασμένη φέτα στην μέση και διπλώνουμε.
10
Δίνουμε σχήμα πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
11
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
12
Προαιρετικά δίνουμε σχήμα με ένα πιρούνι.
13
Αν δεν θέλουμε να πετάξουμε το ασπράδι, το ενσωματώνουμε στην φέτα.
14
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.