Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Κοτόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

1 Mins read

Κοτόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

mitsa

Υλικά

  • 8 μπούτια από κοτόπουλο

  • Νερό

  • Ελαιόλαδο

  • Ρίγανη

  • Σκόνη λαχανικών

  • 2 αυγά

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Καπνιστή πάπρικα

  • 500 γρ φύλλο κρούστας

Οδηγίες

1
Βάζουμε τα μπούτια σε μία κατσαρόλα μαζί με νερό (να τα σκεπάσει), ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόνη λαχανικών και τα βράζουμε μέχρι που να μαλακώσουν.
2
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα ή πιπερόκαμα.
3
Λαδώνουμε ταψί 36 εκατοστών και τοποθετούμε 2 φύλλα τσαλακωτά.
4
Βάζουμε ακόμα δυό φύλλα τσαλακωτά και σταυρωτά.
5
Περιχύνουμε με λίγο από τον κρύο ζωμό, από τα μπουτάκια και απλώνουμε χυλό.
6
Σκεπάζουμε με 2 τσαλακωτά φύλλα και περιχύνουμε με λίγο από τον ζωμό και απλώνουμε χυλό.
7
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που να τελαιώσουν τα φύλλα.
8
Περιχύνουμε με λίγο από τον ζωμό και απλώνουμε χυλό.
9
Τοποθετούμε τα μπουτάκι σαν ακτίνες και τα αλήφουμε με χυλό.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να πάρον χρώμα.