Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σε ένα σκεύος βάζουμε λίγο αλεύρι.
  2. Τοποθετούμε τα κότσια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές.
  3. Βάζουμε να ζεσταθούν λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  4. Θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε από το τηγάνι.
  5. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και σε 4 κομμάτια τα καρότα και το άσπρο μέρος από ένα πράσο.
  6. Στο ίδιο λάδι που θωρακίσαμε το κρέας τσιγαρίζουμε τα σκόρδα.
  7. Όταν ροδίσουν σοτάρουμε τα λαχανικά μας μαζί με μία μικρή σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια, μερικές φύτρες από την σελινόριζα, τα ντοματίνια και την σάλτσα.
  8. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  9. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, θυμάρι και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά.
  10. Σε μία μεγάλη γάστρα που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το κρέας.
  11. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, 1 λίτρο ζωμό της αρεσκείας μας και 3 δαφνόφυλλα.
  12. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2½-3 ώρες.
  13. Αν η σάλτσα μας δεν έχει δέσει την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
  14. Διαλύουμε 1-2 κουταλιές νισετσέ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα.
  15. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να πήξει.
  16. Δεν θέλουμε να πήξει υπερβολικά γιατί όσο κρυώνει τόσο πιο συμπαγής γίνεται.