Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κουλουράκια κρίκοι

mitsa

Υλικά

  • 2 ποτήρια γάλα

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • 2 αυγά

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • ½ φλιτζάνι σπορέλαιο

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • 1 φακελάκι μπέικιν

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη. Όταν ασπρίσουν προσθέτουμε το σπορέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το μπέικιν, τις βανίλιες και σιγά σιγά αλεύρι.
2
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι που γ ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τα χέρια μας.
3
Αν θέλουμε να κάνουμε σοκολατένια κουλουράκια πριν ρίξουμε το αλεύρι βάζουμε 3-4 κουταλιές κακάο.
4
Δουλεύουμε πολύ καλά το ζυμάρι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
5
Με τα χέρια μας ανοίγουμε τα κομμάτια σε μακρόστενα μπαστούνια και τα δίνουμε σχήμα κρίκου.
6
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
7
Όταν κρυώσουν τα βουτάμε σε κουβερτούρα που έχουμε λιώσει μαζί με λίγο γάλα και τα περνάμε από πολύχρωμη τρούφα ή ινδοκάρυδο.