Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κουλουράκια κρίκοι
mitsa
Υλικά
2 ποτήρια γάλα
Αλεύρι όσο πάρει
2 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη. Όταν ασπρίσουν προσθέτουμε το σπορέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το μπέικιν, τις βανίλιες και σιγά σιγά αλεύρι.
2
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι που γ ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τα χέρια μας.
3
Αν θέλουμε να κάνουμε σοκολατένια κουλουράκια πριν ρίξουμε το αλεύρι βάζουμε 3-4 κουταλιές κακάο.
4
Δουλεύουμε πολύ καλά το ζυμάρι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
5
Με τα χέρια μας ανοίγουμε τα κομμάτια σε μακρόστενα μπαστούνια και τα δίνουμε σχήμα κρίκου.
6
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
7
Όταν κρυώσουν τα βουτάμε σε κουβερτούρα που έχουμε λιώσει μαζί με λίγο γάλα και τα περνάμε από πολύχρωμη τρούφα ή ινδοκάρυδο.