Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κουλούρια γεμιστά (pizza)
mitsa
Υλικά
450γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150γρ. σπορέλαιο
150γρ. χλιαρό νερό
½ κουταλάκι ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
Γέμιση
Αλλαντικά
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Σάλτσα ντομάτας
Κέτσαπ
Ρίγανη
Οδηγίες
1
Σε ένα σκεύος βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι που να γίνει ζυμάρι.
3
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλλαντικά κομμένα σε κομμάτια, το τριμμένο κίτρινο τυρί, την σάλτσα ντομάτας, το κέτσαπ, την ρίγανη και ανακατεύουμε.
4
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την κόβουμε σε μπαλάκια και με ένα πλάστη της δίνουμε μακρόστενη μορφή.
5
Γεμίζουμε κατά μήκος στο κέντρο της ζύμης και διπλώνουμε τις δύο άκρες.
6
Τυλίγουμε την ζύμη σε σχήμα κρίκου.
7
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού ή ζαχαρόνερο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.