Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΚρεατικά

Κρασάτο χοιρινό μπούτι στην γάστρα μαλακό σαν λουκούμι

1 Mins read

Κρασάτο χοιρινό μπούτι στην γάστρα μαλακό σαν λουκούμι

mitsa

Υλικά

  • 3 κιλά χοιρινό μπούτι

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Μουστάρδα

  • Πάπρικα

  • Σκόνη μπαχαρικών

  • Ελαιόλαδο

  • Πιπέρι

  • Κρεμμύδι αφυδατωμένο

  • 6-8 φέτες μπέικον

  • 400 ml κόκκινο κρασί

Οδηγίες

1
Καλύπτουμε όλο το κρέας με ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, πάπρικα, σκόνη μπαχαρικών, ελαιόλαδο και πιπέρι.
2
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
3
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε 6-8 φέτες, αλλά όχι μέχρι κάτω.
4
Αλείφουμε κάθε φέτα με το κρεμμύδι και προαιρετικά σκόρδο σε σκόνη.
5
Βάζουμε μία φέτα μπέικον και το τοποθετούμε σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί.
6
Ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2½-3 ώρες.
7
Στην μία ώρα γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά.
8
Αν θέλουμε να ροδίσει περισσότερο μετά τις 2 ώρες ψησίματος ανοίγουμε το καπάκι.