Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κρεμώδες κοτόπουλο μαρσάλα (Chicken marsala)

mitsa

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο

  • 250 γρ μανιτάρια

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 150 ml κρασί Marsala

  • 250 ml ζωμό κότας

  • 150 ml κρέμα γάλακτος

  • Λίγο αλεύρι

  • Mix μπαχαρικών για κοτόπουλο

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 2+2 κουταλιές βούτυρο

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Μαϊντανό

Οδηγίες

1
Σε λίγο αλεύρι βάζουμε αλάτι και mix μπαχαρικών για κοτόπουλο.
2
Ανακατεύουμε και περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλο.
3
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
4
Τοποθετούμε το κοτόπουλο και όταν ροδίσει από την μία πλευρά το γυρίζουμε από την άλλη.
5
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες και το σκόρδο.
6
Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρασί Marsala (αν δεν έχουμε βάζουμε κόκκινο ημίγλυκο κρασί) και αφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
7
Προσθέτουμε τον ζωμό από κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
8
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κοτόπουλο για 5-10 λεπτά.
9
Προσέχουμε το κοτόπουλο να είναι καλά ψημένο.
10
Κατεβάζουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.