Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομμάτια, σε καυτό ελαιόλαδο.
  2. Όταν ασπρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι που να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (αν δεν έχουμε αποξηραμένο μπορούμε να τσιγαρίζουμε ένα κανονικό κρεμμύδι στην αρχή πριν το κοτόπουλο), ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
  5. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρύο γάλα.
  6. Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να πήξουν.
  7. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και 100 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί.
  8. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε σε μεγάλα ή μικρά πήλινα.
  9. Τα καλύπτουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
  10. Ιδανικά συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.